FødevareWatch

Fiskere køber ikke kvotekritik fra forsker

Der er for mange flyvske påstande i forskeren Lau Blaxekjærs blik på forvaltningen af dansk fiskeri. Det mener direktør i Danmarks Pelagiske Producentorganisation.

Foto: PER FOLKVER/Ritzau/ARKIV

Direktør i Danmarks Pelagiske Producentorganisation, Esben Sverdrup-Jensen, forsøger i et debatindlæg på Altinget.dk at komme med lidt modvægt til de anbefalinger, som postdoc Lau Blaxekjær i sidste uge fremsatte i forbindelse med offentliggørelsen af et stort internationalt projekt.

Studiet, der er udarbejdet på tværs af 21 lande, afdækker anvendelsen af individuelt omsættelige kvoter i en række fiskerier rundt om i verden, men netop det internationale aspekt gør, at man ikke bare kan overføre anbefalingerne og konkludere noget isoleret om det danske kvotesystem, lyder det fra direktøren i producentorganisationen.

"Blaxekjær advarer i sin forskningsartikel imod blindt at anvende universelle forvaltningskoncepter i fiskeriet. Men i sit debatindlæg gør han sig skyldig i præcis det, han advarer imod, når han presser nogle generelle og globale konklusioner og forestillinger om fiskeriets miljøproblemer, monopoler og ulighed ned over et velfungerende, bæredygtigt og mangfoldigt dansk fiskeri," skriver Esben Sverdrup-Jensen med henvisning til det tidligere debatindlæg, som mere kan læse mere om herunder.

Forsker anbefaler at droppe omsættelige fiskekvoter

Studie: Fiskekvoter virker ikke efter hensigten

Smartfish: Et EU-projekt skal skabe fiskeri uden bifangst

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier