FødevareWatch

Smartfish: Et EU-projekt skal skabe fiskeri uden bifangst

I fremtiden skal fiskebåde kun fange de fisk, som er bestilt, og det skal være slut med bifangster. Sådan lyder ambitionen bag EU-projektet Smartfish, der skal muliggøre præcisionsfiskeri.

Foto: PER FOLKVER/Ritzau/ARKIV

Præcisionsfiskeri  - eller fiskeri à la carte - er målet for et fire-årigt EU-projekt, Smartfish, som ledes af det norske forskningsinstitut Sintef Ocean, skriver Ingeniøren.

»Ved præcisionsfiskeri undgår vi bifangst, og vi får mere bæredygtigt fiskeri,« siger forskningschef Hanne Digre fra Sintef Oceans afdeling for fisk og skaldyr-teknologi.

Blandt ambitionerne er bedre forståelse af fiskebestande, bedre forvaltning og gode tiltag for bæredygtigt fiskeri. I projektet remses alle tekniske buzzwords op: machine learning, kunstig intelligens og big data-analyse. Smartfish ønsker at udstyre flest muligt fiskefartøjer med observations- og tolkningsudstyr for at kortlægge fiskebestanden.

Teknologier, som kunne udvikles og gøres tilgængelige for så mange som muligt, er f.eks. er kamera- og observationsteknologi, 3D-kameraer, billedanalyse. I dag benyttes hovedsageligt ekkolod.

Forsker anbefaler at droppe omsættelige fiskekvoter

EU forlænger omstridt fiskeriaftale med Marokko

Norske forskere afdækker ulovligt fiskeri for hundreder af millioner 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier