FødevareWatch

Andelsselskab følger Arlas eksempel og udbetaler hele overskuddet

Endnu et andelsselskab har besluttet at udbetale hele sit danskskabte udnytte til sine andelshavere. Der er tale om ca. 4000 tørkeramte landmænd.

Foto: Morten Lau-Nielsen / Finans

Ligesom Arla allerede har besluttet udbetaler også Vestjyllands Andel med hjemsted i Ringkøbing hele sit danskskabte overskud til ejerne i år. Dermed kan 55 mio. kr. være på vej ud til de 4.000 danske andelshavere, skriver Landbrugsavisen.dk.

Baggrunden er et pænt regnskab med en omsætning, der næsten runder 2,1 mia. kr. Samtidig ender resultat før skat på knap 100 mio. kr. Af dem vil selskabet altså udlodde 55 mio. kr. - svarende til den del af overskuddet, der er skabt på de danske aktiviteter.

"Vi betragter Vestjyllands Andel som en ægte andelsforening, og derfor bør det flotte resultat naturligvis komme vores medlemmer til gode. Vi skal ikke lave en pengetank, men tjene vores medlemmer og sikre deres økonomi bedst muligt," påpeger bestyrelsesformand Leif Haubjerg i avisen.

I forvejen har Arla besluttet at udbetale hele årets overskud for at hjælpe sine andelshavere mod effekterne af sommerens tørke. Hos Danish Crown er der endnu ikke taget nogen beslutning, men blandt andelshaverne presses der på for at få slagteriselskabet til at følge Arlas eksempel.

Arla vil udbetale hele resultatet til trængte mælkebønder

Dansk kæmpelandbrug begæret konkurs

Slagterier usikre på fald i slagtninger 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier