FødevareWatch

Dansk kæmpelandbrug begæret konkurs

Efter en stormfuld periode er en af Danmarks største landbrugsbedrifter blevet begæret konkurs.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det er tilsyneladende ikke lykkedes for ledelsen i det store danske landbrug AC Farming at sikre sig det tocifrede millionbeløb, som var anset som nødvendigt for at redde virksomheden. Torsdag morgen melder flere medier, at AC Farming er begæret konkurs.

AC Farming er vokset markant i de senere år og producerer fordelt på en stribe store staldanlæg årligt i omegnen af 250.000 smågrise. Derudover driver landbruget omkring 2000 hektar agerjord.

AC Farming er ejet af den tidligere svinekonsulent Jan Rodenberg og de to landmænd Carsten Lund Thomsen og Jonas Juhl samt investoren Jan Daugaard Pedersen, der har tjent sine penge i byggebranchen.

Ifølge Landbrugsavisen.dk og Finans.dk er problemerne i AC Farming opstået i forlængelse af flere sammenfaldende elementer.

Sommerens tørke har gjort et betydeligt indhug i AC Farmings høstudbytte, mens smågriseprisen er faldet til under 300 kr. Endelig har AC Farmings nye byggeri og renovering af gamle stalde til i alt 1.100 søer i Riis ved Give kostet mange penge.

Svineproducenternes økonomi bløder

Tørken skubber flere hundrede landmænd ud over kanten

Færre svin slagtes i Danmark: Men kurven kan vende i år

Mere fra FødevareWatch

Fazer relancerer ikonisk slikkepind

Et lille år efter at den finske slikproducent Fazer trak stikket på sin kendte Dumle-slikkepind på grund af produktionsudfordringer, har den igen kurs mod hylderne.

Aldi dropper kontrakt med Deliveroo

Den tyske discountkæde har i kølvandet på ny branchedata, hvor kunderne er vendt tilbage til gamle indkøbsvaner, valgt at stoppe leveringsaftale med Deliveroo.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier