FødevareWatch

Årets vinhøst bliver rekordstor

Den danske vinhøst tegner til at blive den hidtil bedste. Og vinavlernes forening håber på, at flere vil gå fra hobbydyrkning til egentlig erhvervsdrift.

Høsten af vindruer er gået i gang en måned før tid, og mens kornhøsten var helt i bund, så bliver den danske vinhøst helt i top, skriver DR Midt-Vest.

Vinavler Hans Jørgen Jørgensen fra Sindbjerg Vingaard på Mors fortæller til DR, at høsten allerede er gået i gang, og at det aldrig har set bedre ud, fordi der har været rigeligt med sol og varme til både blomstring og modning af druerne. Vinstokkene er tilmed gode til at klare tørken, fordi rødderne stikker meget dybt.

"I år kan du lave lige, hvad du vil med vinene, for druerne er så gode, at de ikke kunne være bedre," udtaler formanden for Dansk Vinavl, Knud Zangenberg.

Han håber, at det gode år kan trække flere medlemmer til foreningen, og at flere vil gå fra at være hobbyavlere til erhvervsavlere, selv om det stadig er en investering.

Danske vinproducenter går økovejen

Klaus har spottet 100 æbletræer fra henkastede skrog

New Zealands vineksport er nu steget 23 år i træk 

Mere fra FødevareWatch

Brancheforening får ny formand

De 50 medlemmer i brancheforeningen for plantebaserede fødevarer, Plantebranchen, får ny formand, der nok er kendt af de fleste i den sfære.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier