FødevareWatch

Norge overvejer skattesystem til havbrug

Den norske regering har nedsat et udvalg, der skal vurdere, hvordan et skattesystem for havbrug bør udformes. Hensigten er, at samfundet - ligesom med olieskat og skat på vandkraft - skal have del i de ekstraordinære afkast fra havbrugene.

Foto: Thomas Borberg/ritzau

Den norske regering overvejer at opbygge et system til beskatning af havbrug i lighed med skat på olieudvinding og vandkraft. Derfor har det norske finansministerium nedsat et udvalg, der skal se på, hvordan sådan et skattesystem kan udformes, skriver erhvervsavisen Dagens Næringsliv.

"Udvalget skal vurdere, hvordan skattesystemet for havbrug bør udformes for at bidrage til, at fællesskabet får en andel af det ekstraordinære afkast, som kan opstå i erhvervet. Samtidig bør skattesystemet indrettes sådan, at selskaberne har incitamenter til at gennemføre lønsomme investeringer," siger finansminister Siv Jensen (Frp) i en pressemeddelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier