FødevareWatch

Der er gået fisk i den danske svampeproduktion

Der er i dag kun to danske svampeproducenter, som kan levere på industrielt niveau. Det presser branchen og baner vejen for en fremtid, hvor det kun er muligt at købe økologiske danske svampe.

Foto: Claus Pedersen/ L&F

Strukturudvikling mod færre og større producenter og en øget konkurrence fra udlandet har gennem de seneste årtier vævet et reb sammen og firet den danske champignon og svampeindustri langt ned i en kløft.

I dag er der blot to producenter tilbage, der kan levere i industriel skala, siden den tredjesidste aktør lukkede i maj. I år 2000 lå det tal på 28.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Supermarkedets prisskilte står til at blive varmt valgtema

SF’s forslag om en hasteundersøgelse af supermarkedskædernes prisstigninger bliver både kaldt en ”gratis omgang” og en ”god ide” blandt politiske aktører og interesseorganisationer. Én ting er der enighed om: Temaet ventes at blive centralt i valgkampen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier