FødevareWatch

Opråb fra industrien: Detailhandlens prisfokus tager vejret fra konservesproducenterne

Gennem de seneste år har dagligvarekædernes fokus på pris været så hårdt på fiskekonservesprodukter, at det risikerer at skabe monopollignende tilstande. Allerede nu har presset ført til flere fusioner og mørkerøde regnskaber.

Foto: /ritzau/Joachim Adrian

I 2017 var produkter som torskerogn, tun på dåse, sild på glas og makrel i tomat en del af dagligvarekædernes trafikskabende varer. Det kom til udtryk gennem mange tilbud og kampagner og ikke mindst lave priser, som fra fiskebranchens synspunkt har været katastrofale.

Presset har medført store underskud og ledt til fusioner, og nu er smertegrænsen nået, lyder det fra tre af sektorens største selskaber.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

I Ovodan har man gjort æg til en global milliardforretning

Det fynske æggepulverselskab Ovodan Egg Group er markedsledende i flere lande og buldrer i disse år frem i Kina. I år har selskabet, der er ejet af Stadil-konglomeratet Thornico, en børsnotering i kalenderen, som skal fremme væksten yderligere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier