FødevareWatch

Fremtiden kan stå på sojabønner, kikærter og quinoa

Landbruget er ramt af tørke i Danmark. Hvis det bliver fremtidens sommervejr, kan landbruget med fordel se efter nye afgrøder, lyder det fra landbrugsekspert.

Der er ikke mange løsninger for det danske landbrug, hvis det fremover bliver normen, at sommeren rammes af tørke, vurderer Carl-Otto Ottosen, der er professor i anvendt plantefysiologi på Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet.

Han eksperimenterer lige nu med at finde sorter af afgrøder, der kan holde til varmen, skriver DR

"Vi ser på afgrøder som kikærter, sojabønner, quinoa, hestebønner og alternative kornsorter, fordi det kan komme til at erstatte nogle af de planter, som får det sværere og sværere i varmen," siger Carl-Otto Ottosen til DR.

Forskeren fortæller, at udfordringen består i at finde planter, der både kan tåle sne i april og 30 grader en måned senere - samtidig med at kunne klare et dansk klima, der byder på lange, kolde vintre og nu den forholdsvis varme sommer.

Tørken kan udløse råvaremangel i fødevareindustrien

Quinoa i stor vækst på de danske marker 

Minister klar til at drøfte økonomisk hjælpepakke til pressede landmænd

Direktør for gulerodsproducent: I 30 år har jeg aldrig oplevet noget lignende 

Mere fra FødevareWatch

Fynsk frugtkoncern fordobler resultatet

I et år hvor omsætningen i Orskov Foods er gået tilbage med hele 11 pct., har den fynske frugtkoncern formået at løfte bundlinjen tilbage på rekordniveau. Lavt prisniveau presser fortsat dansk frugtavl hårdt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier