FødevareWatch

Quinoa i stor vækst på de danske marker

Der er aldrig blevet dyrket så meget quinoa i Danmark, som der er udsigt til i 2018, viser tal fra Landbrugsstyrelsen. De proteinrige frø dyrkes især på Lolland-Faster.

Tomatsalat med quinoa

I Danmark importeres der årligt mellem 650 og 800 ton af den sydamerikanske afgrøde quinoa, der blandt andet kan findes i salater, brød og vegetarbøffer.

Selv om størstedelen af den quinoa, der afsættes i Danmark, således stammer fra udlandet, melder danske landmænd sig i stigende grad på banen med det proteinrige frø. I 2018 har landmænd på dansk jord sået i alt 158 hektar quinoa. Det er en stigning på 255 pct. i forhold til året før.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Meyers har fået data på menuen for at holde på kunderne

Fødevarekoncernen har over de sidste to år arbejdet på digitale løsninger, der giver mere viden om, hvor mange der bestiller maden og om de kan lide den. "Det er en helt ny virkelighed for os og åbner for aftaler lang tid i forvejen med grossisterne," siger Meyers kommercielle direktør.

Dansk Dr Oetker-chef stiger i graderne

Efter fire år med ansvar for Storbritannien og Irland rykker Georg Heerdegen Parsbo fra nytår op i hierarkiet og ind i toppen af det tyske hovedkontor i Dr. Oetker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier