FødevareWatch

Dansker skal bygge lakseanlæg i Dubais ørken

For et trecifret millionbeløb skal det danske entreprenørfirma Gråkjær A/S bygge en laksefarm i Dubai. Farmen skal levere ca. 2,5 mio. kg. laks om året.

Foto: /ritzau/Lars Just

Den adm. direktør i entreprenørfirmaet Gråkjær A/S, Jan Larsen, fortæller til Børsen, at han mener fremtiden indeholder flere landbaserede fiskeproduktionsanlæg placeret tæt på større byer, og han tror, at akvakultur vil blive lige et så stort område for firmaet som for eksempel landbrug.

Lige nu har firmaet i sin ordrebog kontrakt på bl.a. rådgivning omkring et projekt i Sydafrika og er i forhandlinger om flere projekter blandt andet i Tyskland, skriver Børsen, hvor det også fremgår, at projektet i Dubai er igangsat. Det kommer til at koste et trecifret millionbeløb. 

"At der skal laves et stort anlæg ved Dubai, viser, at der er tiltro til, at laks kan laves helt færdige til slagtevægt i et landbaseret anlæg, så vi regner med at vokse på det område," udtaler adm. direktør Jan Larseni til avisen.

Laksefarmen i Dubail vil stå klar til brug i 2020, og den skal levere ca. 2500 ton laks om året.

680.000 laks undsluppet fra farm

Medie: 70 pct. af alle fiskeforarbejdningsanlæg i British Columbia er i uoverensstemmelse med canadisk lov 

Amanda Seafoods' norske ejere er klar med potent vækstplan

Forsker advarer mod meget svingende laksepriser 

Mere fra FødevareWatch

Dansk virksomhed vil være vinbøndernes svar på Airbnb

Ved at fjerne mellemleddet mellem vindyrkerne og kunderne gør techvirksomheden det billigere at købe vin i Europa. "Samme model kan vi udbrede til USA," siger dansk direktør og stifter, der arbejder sammen med 1300 vingårde, og selv er bosiddende i Californien.

Tiltalte erkender højere produktion end oplyst i Hjarnø-sag

Retssagen mod Hjarnø Havbrug og ejeren åbnede med en erkendelse af at have oplyst forkerte fiske- og fodermængder til myndighederne over en årrække, men at tilsynsmyndigheden var blevet oplyst om det. Anklageren kræver konfiskation på 191 mio. kr. og fængselsstraf.

Britiske fiskere i store problemer efter brexit

Det er med en stor grad af fortrydelse, at dele af det britiske fiskerierhverv kigger tilbage på brexit-afstemning for snart fem år siden. Én eksportør har set omsætningen falde med 80 pct.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier