FødevareWatch

Forsker advarer mod meget svingende laksepriser

Lakseprisen svinger dobbelt så meget op og ned, som den gjorde før i tiden, og norsk forsker advarer mod usikre laksepriser, der er mere usikre end den gennemsnitlige råvare.

Foto: Luis Hidalgo/AP/POLFOTO/arkiv

Det kan gå rigtig godt, og det kan gå rigtig skidt i den lakseindustri, som særligt i Norge fylder meget af fødevareproduktionen.

I de seneste to uger har producenterne set lakseprisen gennemgå det største fald i flere år, og samlet er prisen ifølge DN.no reduceret med 30 pct., fra 80 NOK til 55 NOK per kilo.

Den norske forsker Bård Misund fra Stavanger Universitet advarer ifølge avisen mod de meget usikre råvarepriser, og han konkluderer, at de svinger dobbelt så meget som for ti år siden.

"Laks er blevet en risikabel råvare, og lakseprisen er lige så usikker som olieprisen. Før var lakseprisen mindre usikker end andre råvarer, nu er den mere usikker end gennemsnittet," siger Bård Misund til avisen.

Bestyrelsesformand i lakseselskab: Vi forstår fiskene nu

Bakkafrost-chef: Landbaserede laks er ikke del af vores fremtid

Marine Harvest køber fabrik af Bakkafrost

Mere fra FødevareWatch

Højere omkostninger rammer Danish Crown på indtjeningen i halvåret

Halvårsregnskabet for kødkoncernen viser fremgang på toplinjen, mens indtjeningen falder som følge af dyrere energi, transport og emballage. Salgsfokus er rettet på omstilling væk fra Kina og mere afsætning i Europa og markeder som USA og Japan. Fokus på flere plantebaserede produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier