Himmerlandskød går efter knap en tredjedel af markedet

Med en ny professionel bestyrelse går det fusionerede kreaturslagteri efter at øge markedsandelen på kreaturslagtninger.
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

12. april blev der valgt en bestyrelse i fusionselskabet Himmerlandskød A/S.

Hans Peter Jensen blev valgt som formand, mens de øvrige bestyrelsesmedlemmer blev Jan Thomsen, Karina Boldsen og Carsten Greiffenberg.

I en dertilhørende meddelelse karakteriserede man bestyrelsesskiftet som et generationsskifte.

Nu uddyber Himmerlandskøds direktør og medejer, Lars Andersen, overfor Nordjyske Stiftstidende, at skiftet også var et skridt fra at være en familiebåret bestyrelse til nu at bestå af professionelle medlemmer.

Samtidig varsler han, at selskabet vil forøge dets markedsandelen indenfor kreaturslagtninger.

"I fjor stod vi for 23 procent af de danske kreaturslagtninger. Vores mål er 30 procent," siger han til avisen.

Nordjyske Stiftstidende skriver videre, at slagterikoncernen landede et overskud på 12,7 mio. kr. i 2017, mens omsætningen sidste år ramte 786 mio. kr.

Himmerlandskød A/S fusionerede i januar med Hjalmar Nielsen, Nordic Beef Hadsund og Kjellerup Eksportslagteri.

Der foreligger ikke et offentliggjort samlet koncernregnskab, men åbner man 2017-regnskabet for Himmerlandskød A/S i CVR-registret, viser sig et årsresultat på 5,9 mio. kr. mod 4,3 mio. kr. året før.

I det regnskab oplyses omsætningen ikke.

Intens kamp om dansk oksekød – jysk kødkoncern hævede priserne

Kødselskab efter nytårskoks: Det er forkasteligt

Himmelandskød finder ny bestyrelse

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også