FødevareWatch

Kødselskab efter nytårskoks: Det er forkasteligt

Himmerlandskød A/S er vred over, at selskabet er blevet blandet ind i sagen om nytårskunder hos Løgismose Meyers, der fik sydamerikansk kød i stedet for det lovede oksekød fra Himmerland.

Foto: Colourbox

Direktør og ejer af kødselskabet Himmerlandskød A/S, Lars Rosbjerg Andersen, er vred over, at hans selskab er blandet ind i sagen om, at tusindvis af kunder hos Løgismose Meyers blev snydt nytårsaften.

Det skriver Ekstra Bladet.

"Vores varemærke er, at vi udelukkende sælger sikkert dansk kvalitets-oksekød af kreaturer, som bliver behandlet ordentligt - blandt andet fordi, de ikke har været udsat for lange transporter - alt bliver slagtet og skåret her i Himmerland. Derfor vil jeg selvfølgelig ikke lægge navn til sydamerikansk kød. Det er forkasteligt, at det alligevel er sket," siger Lars Rosbjerg Andersen til avisen.

Selskabet Genz Kød A/S har taget ansvaret for sagen. Løgismose Meyers forklarer til Ekstra Bladet, at Genz Kød udpakkede det sydamerikanske kød fra original-emballagerne, forbehandlede det med sous vide-metoden, hvorefter det kom i de nye dansk-mærkede kasser, så det lignede Himmerlandskød.

Meyers-kunder fik udenlandsk kød i stedet for dansk i nytårsmenu

Fire oksekødselskaber bliver til ét

Der er kamp om de danske kødkvæg

Forsiden lige nu

Sådan er Them Andelsmejeri kommet i gang med det kinesiske marked

Kinesernes skepsis over for den lokale fødevaresikkerhed har fået Them Andelsmejeri til at se mod Asien. Mejeriet har indgået en alliance med en dansk kender af det kinesiske marked og har nu eget kontor i Shanghai. Med direktørens ord har mejeriet "en mærkbar omsætning" i Kina.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier