FødevareWatch

Strejkeramte svin kan ende på hotel

10.000 svin kan indtil videre få plads på en slags nødhoteller. Løsningen kommer i spil, hvis en storkonflikt bryder ud.

Landmænd vil i tilfælde af storkonflikt overveje at sende svin på hotel. | Foto: Janus Engel/Ritzaufoto/Arkiv

En storkonflikt i Danmark kommer tættere på, og med det truende scenarie i horisonten, har de danske svineproducenter forberedt sig, hvis forhandlingerne tirsdag bryder endeligt sammen.

Det skriver Børsen.

For at undgå, at svin skal aflives i tilfælde af en storkonflikt, har svineproducenterne etableret nødhoteller for slagtemodne svin. Ifølge Landbrug & Fødevarer er der indtil videre meldt staldplads til 10.000 svin ind på en staldbørs, men det er langt fra nok, mener organisationen. Sammen med slagterierne Tican og Danish Crown opfordrer Landbrug & Fødevarer nu svineproducenterne til at stille mere ledig kapacitet til rådighed.

"Det siger sig selv i et land, hvor vi producerer 18 mio. svin om året, at der bliver der brug for mange pladser og nok også flere pladser, end vi kan finde. Men vi skal ikke ud i en situation, hvor ledig kapacitet står uudnyttet," siger Christian Fink Hansen, sektordirektør i Landbrug & Fødevarer, til Børsen.

Lockout kan sende tusindvis af slagteriarbejdere hjem

Sophie Løhde: Strejkende kødkontrol vil bremse al kødseksport

Svineproducenter kan bruge lockout som svinepest-øvelse

Mere fra FødevareWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier