FødevareWatch

Slagterforbund frustreret over 140 fyringer

Natholdet på Danish Crown-slagteriet i Ringsted lukker. Lukningen skyldes ifølge koncernen en nedgang i slagtesvin i Danmark, og det frustrerer næstformanden i Fødevareforbundet NNF. Her har man i flere år arbejdet på at vende udviklingen uden held.

Foto: Fødevareforbundet NNF

Danish Crown lukker natholdet på slagteriet i Ringsted og må i den forbindelse fyre 140 fastansatte. Ifølge Danish Crown skyldes lukningen mangel på slagtesvin, og den forklaring ærgrer Jim Jensen, der er næstformand i Fødevareforbundet NNF.

"Som forbund står vi lidt magtesløse tilbage. Der er aldrig blevet født så mange grise i Danmark som nu, og der har aldrig været så få danske slagteriarbejdere som nu," siger næstformanden i en nyligt offentliggjort pressemeddelelse.

Paradokset skyldes ifølge Jim Jensen, at et stigende antal smågrise køres ud af Danmark for at blive opfedet og slagtet i andre lande, til stor frustration for forbundet, der ifølge næstformanden har arbejdet målrettet på at vende udviklingen.

"Vi har gennem de senere år i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og skiftende regeringer forbedret vilkårene for svineproducenter og industrien. Jeg ville sådan ønske, at de ville kvittere for de mange bidrag og lempelser ved at øge produktionen af slagtesvin, og dermed sikre gode, sunde og ikke mindst danske arbejdspladser," siger Jim Jensen.

Den vigtigste opgave bliver nu, ifølge forbundet, at hjælpe de berørte medlemmer.

"Vi har desværre alt for meget erfaring i at hjælpe kolleger godt videre. Jeg er med på, at det nok er en ringe trøst for de medlemmer, der står til at miste deres arbejde, men vi ved mange virksomheder efterspørger deres erfaring og evner. Både inden for og uden for slagteribranchen," siger Jim Jensen.

NNF: Danish Crowns polske opkøb vækker bekymring

Danish Crown-slagteri er afhængig af udenlandsk arbejdskraft

Nordjysk slagteri vil fordoble produktionen

Mere fra FødevareWatch

Bryggeriforeningen: Nu koster krisen medarbejdere

VALG 2022: De danske bryggerier befinder sig i en krise, der overgår, hvad erhvervet måtte gennemgå under pandemien. Alligevel er der mindre politisk opmærksomhed på denne krise, men det er en fejl, fortæller Bryggeriforeningens direktør Nick Hækkerup, hvis medlemmer begynder at afskedige medarbejdere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier