FødevareWatch

Danish Crown-slagteri er afhængig af udenlandsk arbejdskraft

Andelskoncernen Danish Crown ansætter i større omfang flygtninge. Det er resultatet af, at det sønderjyske arbejdsmarked mere eller mindre er støvsuget for arbejdskraft.

Foto: Cicilie S. Andersen/Ritzau/Arkiv

Der er næsten ingen jobparate kontanthjælpsmodtagere tilbage i det sønderjyske. Det har fået slagterikoncernen Danish Crown til at hyre flere og flere flygtninge til at arbejde på virksomhedens store slagteri i Blans.

Det skriver Berlingske Business.

"Det har været en succes. Mellem 80 og 90 pct. af dem, som er startet på kurserne, er fortsat ansat i vores produktion. Jeg kører et hold i øjeblikket, og der starter et nyt hold til næste år i uge tre. Så er vi tæt på 60 flygtninge, som har fuldtidsjob på slagteriet," siger fabriksdirektør hos Danish Crown Ole Carlsen til Berlingske Business.

Slagteriet rekrutterer normalt et hold på 16-18 personer på en gang, som oplæres på et kursus, der tager 16-21 uger. Samtidig med at blive oplært til slagterijobbene lærer de nyansatte også dansk, og når kurset er afsluttet ansættes de på normale løn- og arbejdsvilkår.

NNF efterlyser bedre integration af udenlandske medarbejdere på slagterierne

Danish Crown vil have flere kontanthjælpsmodtagere i arbejde

Flere svin får Danish Crown til at oprette 260 nye job

Slagteri fastansætter flygtninge efter oplæring

Danish Crown hyrer 11 flygtninge

Mere fra FødevareWatch

Meyers har fået data på menuen for at holde på kunderne

Fødevarekoncernen har over de sidste to år arbejdet på digitale løsninger, der giver mere viden om, hvor mange der bestiller maden og om de kan lide den. "Det er en helt ny virkelighed for os og åbner for aftaler lang tid i forvejen med grossisterne," siger Meyers kommercielle direktør.

Dansk Dr Oetker-chef stiger i graderne

Efter fire år med ansvar for Storbritannien og Irland rykker Georg Heerdegen Parsbo fra nytår op i hierarkiet og ind i toppen af det tyske hovedkontor i Dr. Oetker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier