FødevareWatch

Flere svin får Danish Crown til at oprette 260 nye job

Udsigten til, at der kommer 600.000 ekstra grise til slagtning, har fået Danish Crown til at oprette 260 nye produktionsjob på slagterierne i Ringsted og Sæby.

Foto: Danish Crown/PR

Som direkte konsekvens af etableringen af en vækstpakke, der skulle lokke flere grise til slagtning i Danish Crown-regi, skaber koncernen 260 nye produktionsjob.

Af en meddelelse fra Danish Crown fremgår det, at de mange nye jobs bliver etableret på slagteriet i Ringsted og Sæby.

Jobskabelsen er ifølge koncernen kommet i stand, fordi man har sikret sig adgang til 600.000 ekstra grise gennem aftalen med blandt andet leverandørforeningen Bonusgrisen som hidtil har leveret mange hundredetusinde svin til konkurrenten Tican.

"Jeg er utroligt glad for, at vi efter 10 år med konstante fald nu ser ind i stigende leverancer af slagtegrise. Det betyder, at vi kan udvide og byde nye medarbejdere velkommen i stedet for at skulle reducere kapaciteten," udtaler produktionsdirektør i Danish Crown Pork Per Laursen.

Det er ikke mange måneder siden, at slagterikoncernen meddelte, at fremtiden på blandt andet det sjællandske slagteri var usikker, fordi det var svært at holde gang i alle linjerne. Med dagens udmelding er det scenarie ikke længere aktuelt skriver Danish Crown.

I Ringsted skal der bruges 200 medarbejdere på et nathold til at slagte grisene fra Danish Crowns sjællandske leverandører, mens slagteriet i Sæby forventer at ansætte ca. 60 nye medarbejdere, der skal arbejde om aftenen.

Af meddelelsen fremgår det, at slagterierne er klar til at tage imod ansøgninger fra alle interesserede uanset baggrund. Der arbejdes blandt andet aktivt på at besætte en del af stillingerne med kontanthjælpsmodtagere og flygtninge, og både Fødevareforbundet NNF og jobcentre på Sjælland og i Frederikshavn Kommune er involveret i rekrutteringen.

"Vi sidder med en prognose, der signalerer en vending i produktionen af slagtegrise. Samtidig er vi i offensiven og har fået en række nye andelshavere de seneste måneder. En stor del af dem begynder at levere grise allerede til september, så vi skal ansætte folk både i Ringsted og Sæby hen over sommeren," udtaler Per Laursen.

Danish Crown slagter grise seks steder i Danmark og eksporterede i det seneste regnskabsår for mere end 24 mia. kroner, oplyser selskabet. 

Danish Crown-direktør efterlyser flere topchefer i den offentlige debat

Danish Crown: Pres på markederne for fersk kød

Danish Crown-datter lirker døren op til nyt indisk eventyr

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier