FødevareWatch

Esben Lunde ser gerne svineproduktionen fordoblet i Danmark

Der er plads til mange flere svin i dansk landbrug. Det sagde miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i forbindelse med et besøg på Danish Crowns slagteri i Horsens.

Foto: Jens Dresling/Polfoto

Ved seneste optælling i oktober 2017 var der i alt 12,7 millioner svin i Danmark, men står det til miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen er der plads til mange flere på de danske svinebedrifter.

Det skriver Landbrugsavisen.dk.

"Jeg ser jo gerne, at vi producerer dobbelt så mange grise i Danmark, hvis vi kan håndtere det både dyrevelfærdsmæssigt og miljømæssigt. Regeringen har sendt et klart signal om, at vi vil udvikle landbruget til præcisions-landbrug med en mindre miljøbelastning. Det gør vi både med teknologi og med den nye målrettede regulering, som vi lige har landet en aftale om i sidste uge," sagde Esben Lunde Larsen i forbindelse med et besøg på Danish Crowns slagteri i Horsens.

Tilbage i 2016 blev der i alt slagtet 18,3 millioner grise, og derudover blev der eksporteret 12,3 millioner smågrise til primært Polen og Tyskland, fremgår det af den seneste årsopgørelse fra Landbrug & Fødevarer.

Sydjysk slagteri har igen kurs mod en halv mia

Svinepesten kryber tættere på Danmark: Planer om hegn ved grænsen

Svineproducenter investerer kvart mia i forskning og dyrevelfærd

Forsiden lige nu

Kaffeparadokset er tilbage i fuldt flor

Altimens råvareprisen på kaffe har brudt det psykologiske modstandspunkt ved 1 dollar pr. pund og fortsætter nedad, vokser interessen for højkvalitetskaffe og hele livsstilen omkring god kaffe ufortrødent videre. Det såkaldte 'kaffeparadoks', som også sås i de tidlige 00'ere, er tilbage.

Nordjysk sushimand indtager København og har store planer om udlandet

Restaurantkæden Karma Sushi er vokset markant i først det jyske og senest det københavnske område siden opstarten i 2007. Den iltre og utålmodige iværksætter bag konceptet fyrede i foråret hele sin ledelse, og han står nu selv i spidsen for den kæde, som i de kommende år også skal prøves af i udlandet.

Cateringselskab udvider med kantinesatsning

Cateringselskabet Madkastellet lancerer nu en kantinesatsning med en fleksitar-profil. Til at stå i spidsen for kantinedivisionen har Madkastellet ansat Belinda Herbst fra Meyers Contract Catering.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier