FødevareWatch

Svineproducenter investerer kvart mia i forskning og dyrevelfærd

Under en stribe indsatsområder vil de danske svineproducenter ifølge Landbrug & Fødevarer i år samlet investere 230 mio. kr. i blandt andet dyrevelfærd og bæredygtig produktion.

Foto: Janus Engel/Ritzaufoto/Arkiv

Under overskriften "I år bliver vi endnu bedre til grisevelfærd" skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse, at de danske svineproducenter i år vil investere i alt 230 mio. kr. i forskning i dyrevelfærd, kvalitet og bæredygtig produktion.

Pengene kommer i følge meddelelsen svineproducenterne selv, og forskningen udføres af Seges i samarbejde med blandt andre Aarhus Universitet, Københavns Universitet og en række internationale organisationer og universiteter.

"Dyrevelfærd og forskning hænger uløseligt sammen. Erhvervet skal ud og finde morgendagens tiltag i samarbejde med universiteter og organisationer," udtaler Karen Hækkerup.

Blandt formålene med at investere i blandt andet forskningen er, at øge dyrevelfærden i forbindelse med kastrering af smågrise samt at få flere løse svin i bedrifterne.

Analyse: Danske kødpålægsproducenter under pres fra flere fronter

Svineproducenter ser intet alternativ til at kupere grisehaler

Finanslov sender trecifret millionbeløb til økologi

L&F vil cementere Danmarks frontposition på økologi

Forsiden lige nu

Seges: Danske landmænd får underskud på 7,5 mia. kr.

Tørken og de lave svinepriser efterlader de danske landmænd med det største underskud siden finanskrisen. Flere hundrede bedrifter ventes at gå konkurs, og hele sektorens konkurrenceevne er truet, fordi landmændene skærer voldsomt ned på investeringerne.

Arla lukker endnu et mejeri

Arla Foods har besluttet at lukke det sydvestjyske Endrup Mejeri, som det seneste år har fungeret som modningscenter og pakkeri for oste.

Dansk fødevaresikkerhed blandt verdens bedste

Danmark har et godt ry på fødevarefronten, ifølge parterne bag det offentligt-private initiativ Food Nation. Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen peger på et uudnyttet potentiale eksportpotentiale for danske fødevarevirksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier