FødevareWatch

Svineproducenter investerer kvart mia i forskning og dyrevelfærd

Under en stribe indsatsområder vil de danske svineproducenter ifølge Landbrug & Fødevarer i år samlet investere 230 mio. kr. i blandt andet dyrevelfærd og bæredygtig produktion.

Foto: Janus Engel/Ritzaufoto/Arkiv

Under overskriften "I år bliver vi endnu bedre til grisevelfærd" skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse, at de danske svineproducenter i år vil investere i alt 230 mio. kr. i forskning i dyrevelfærd, kvalitet og bæredygtig produktion.

Pengene kommer i følge meddelelsen svineproducenterne selv, og forskningen udføres af Seges i samarbejde med blandt andre Aarhus Universitet, Københavns Universitet og en række internationale organisationer og universiteter.

"Dyrevelfærd og forskning hænger uløseligt sammen. Erhvervet skal ud og finde morgendagens tiltag i samarbejde med universiteter og organisationer," udtaler Karen Hækkerup.

Blandt formålene med at investere i blandt andet forskningen er, at øge dyrevelfærden i forbindelse med kastrering af smågrise samt at få flere løse svin i bedrifterne.

Analyse: Danske kødpålægsproducenter under pres fra flere fronter

Svineproducenter ser intet alternativ til at kupere grisehaler

Finanslov sender trecifret millionbeløb til økologi

L&F vil cementere Danmarks frontposition på økologi

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier