FødevareWatch

Avis: Løkke fik ferieophold af kendt kvotekonge

Ifølge Ekstra Bladet fik statsminister Lars Løkke Rasmussen i 2016 et ferieophold i et hus i Skagen ejet af fiskeren John-Anker Hametner Larsen. Han er kendt som en af landets største fiskere samt stor bidragyder til Løkkes fond.

Foto: /ritzau/Joachim Adrian

Sagen om de danske kvotekonger, som i snart et par år har rullet frem og tilbage, får nu en ny vinkel.

Efter at de store historier sidste år handlede om Rigrevisionens kritik af hele systemet og kvotekongernes dominerende position, og om at Esben Lunde Larsen forud for rapporten fra Rigsrevisionen mistede fiskeriet som ressortområde, handler det nu om relationen mellem kvotekongen John-Anker Hametner Larsen og statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Ifølge Ekstra Bladet var statsministeren og dennes hustru i 2016 på et gratis ophold i hus i Skagen ejet af kvotekongen John-Anker Hametner Larsen, der i alt har rejst og doneret 845.841 kr. til Løkkes fond gennem forskellige arrangementer.

"Da jeg fyldte 50 år i 2014, fik jeg blandt andet et gavekort på et sommerhusophold i Skagen, som Sólrun og jeg på grund af travlhed desværre først fik lejlighed til at indløse godt to år senere. Jeg fik fødselsdagsgaven fra en fisker, som vi havde lært at kende, fordi han tidligere på året tog initiativ til at afholde et velgørenhedsarrangement i Thyborøn og derigennem rejste et flot beløb til Løkkefondens arbejde med knægte på kanten," skriver Lars Løkke Rasmussen via sin særlige rådgiver i et svar til Ekstra Bladet.

Ib Poulsen, fiskeriordfører fra Dansk Folkeparti, mener, at Lars Løkke Rasmussen afviste en relation til kvotekongerne på et åbent samråd i Miljø- og Fødevareudvalget 9. november, og derfor kommer det bag på ham, at der nu alligevel er et kendskab de to i mellem.

"Det overrasker mig, at statsministeren har lånt et sommerhus af en kvotekonge, fordi statsministeren sagde, at han intet havde med kvotekongerne at gøre. Den her historie viser det stik modsatte," siger Ib Poulsen til avisen.

Endnu en kvotekonge er meldt til politiet

Sagen om de danske fiskekvoter

Lov mod kvotekonger er vedtaget

Fiskernes indtjening går gennem loftet: Driftsresultat på 1,2 mia kr

Avis: Kvotekonger har tætte forbindelser til uafhængige revisorer

Fiskeriprofessor: Kvotekonger stækkes men består

Fiskere afviser at være stråmænd for kvotekonge

Regeringen vil delvist have kvoter tilbage fra storfisker

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier