FødevareWatch

To svenskere dømt for laksesmugling

Anklageren havde håbet på fængselsstraf, men en svensk domstol lod to svenske mænd slippe med betinget straf og bøde for en omfattende smuglersag fra 2010 til 2012.

Foto: Colourbox

Efter først at være blevet frikendt i 2016 er to svenske mænd blevet dømt for at have smuglet op til 100 ton Østersølaks til Frankrig tilbage i 2010-2012.

Det skriver SVT.se.

De to mænd, der var ansat i en nu nedlagt fiskeriforening i Blekinge, købte vildtfangede østersølaks fra lokale fiskere, og solgte dem efterfølgende videre til Frankrig, uden at have sikret sig, at en række miljøforhold var blevet overholdt.

I 2016 blev de to mænd frikendt ved retten i Blekinge, men ved en appeldomstol er de blevet idømt betingede fængselsstraffe og en bøde på 600.000 svenske kr.

Den ene mand er dømt for smugling, mens den anden svenske mand er dømt for medvirken til smugleri.

Tulip sender konserves i gaveæsker til Japan

Piratkopier af danske fødevarer giver hovedpine

Tulip døjer med dåse-smugleri i Asien

Tulip døjer med dåse-smugleri i Asien

Forsiden lige nu

Seges: Danske landmænd får underskud på 7,5 mia. kr.

Tørken og de lave svinepriser efterlader de danske landmænd med det største underskud siden finanskrisen. Flere hundrede bedrifter ventes at gå konkurs, og hele sektorens konkurrenceevne er truet, fordi landmændene skærer voldsomt ned på investeringerne.

Arla lukker endnu et mejeri

Arla Foods har besluttet at lukke det sydvestjyske Endrup Mejeri, som det seneste år har fungeret som modningscenter og pakkeri for oste.

Dansk fødevaresikkerhed blandt verdens bedste

Danmark har et godt ry på fødevarefronten, ifølge parterne bag det offentligt-private initiativ Food Nation. Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen peger på et uudnyttet potentiale eksportpotentiale for danske fødevarevirksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier