FødevareWatch

To svenskere dømt for laksesmugling

Anklageren havde håbet på fængselsstraf, men en svensk domstol lod to svenske mænd slippe med betinget straf og bøde for en omfattende smuglersag fra 2010 til 2012.

Foto: Colourbox

Efter først at være blevet frikendt i 2016 er to svenske mænd blevet dømt for at have smuglet op til 100 ton Østersølaks til Frankrig tilbage i 2010-2012.

Det skriver SVT.se.

De to mænd, der var ansat i en nu nedlagt fiskeriforening i Blekinge, købte vildtfangede østersølaks fra lokale fiskere, og solgte dem efterfølgende videre til Frankrig, uden at have sikret sig, at en række miljøforhold var blevet overholdt.

I 2016 blev de to mænd frikendt ved retten i Blekinge, men ved en appeldomstol er de blevet idømt betingede fængselsstraffe og en bøde på 600.000 svenske kr.

Den ene mand er dømt for smugling, mens den anden svenske mand er dømt for medvirken til smugleri.

Tulip sender konserves i gaveæsker til Japan

Piratkopier af danske fødevarer giver hovedpine

Tulip døjer med dåse-smugleri i Asien

Tulip døjer med dåse-smugleri i Asien

Forsiden lige nu

Kompromisløs chokolademager: "Det er rigtig dyrt at sige nej"

Otte år med underskud har trukket grimme spor gennem regnskaberne hos chokoladeforretningen Oialla. Først nu begynder adm. direktør Rasmus Bo Bojesen at høste frugterne af sliddet med at sige nej til de kunder, der ikke har villet betale prisen for hans superchokolade.

Her er alle årets danske michelinstjerner

Der er i dag blevet uddelt michelinstjerne til de danske restauranter, og Danmark kan nu bryste sig af at have 26 michelinrestauranter med i alt 31 stjerner. Se alle de danske michelinstjerner her.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier