FødevareWatch

Firstfarms modtager tegningsanmodninger for millioner

Den danskejede landbrugskoncern har modtaget flere tegningsanmodninger end nødvendigt.

Foto: FirstFarms/ PR

Der har været større interesse end nødvendigt for at tegne konvertible obligationer i Firstfarms.

Tegningsperioden udløb tirsdag den 12. december, og her havde selskabet modtaget anmodninger om at tegne konvertible obligationer for i alt 85,75 mio. kr.

Dermed var der en overtegning på 13,5 mio. kr. i forhold til udbuddet af obligationer, fremgår det af en meddelelse til fondsbørsen onsdag eftermiddag.

En konvertibel obligation er et gældsbrev, der er udstedt af en virksomhed. Långiveren har på et senere tidspunkt ret til at konvertere obligationen til enten kontanter eller aktier i selskabet.

"Hvis samtlige ejere af de konvertible obligationer måtte vælge at udnytte konverteringsretten, vil kapitalforhøjelsen blive på 12.620.090 kr. svarende til 1.262.009 aktier," oplyser Firstfarms i meddelelsen.

Provenuet skal bruges til at supplere selskabets likviditetsberedskab og at fortsætte implementeringen af vækststrategien. Her vil der særligt være fokus på selskabets nye forretningsområde for svineproduktion.

Af meddelelsen fremgår det, at Thoraso Holding, der er ejet af Firstfarms bestyrelsesformand, Henrik Hougaard, har tegnet for 6,13 mio. kr.

Thoraso Invest, der også er ejet af Henrik Hougaard, har tegnet for 16,34 mio. kr., mens bestyrelsesmedlemmerne Asbjørn Børsting og Bent Juul Jensen har tegnet for henholdsvis 0,82 mio. kr. og 4,08 mio. kr.

Øvrige investorer har tegnet for 44,88 mio. kr.

Firstfarms fortsætter fremgangen med tocifret millionvækst

Firstfarms tæt på aftale med AP Pension

Firstfarms' toplinje hjulpet af højere mælkepriser

Mere fra FødevareWatch

Ketchupeffekt redder resultatet hos kæmpen Euro Cater

Den nordjyske Euro Cater-koncern, der omsætter for over 8 mia. kr., har igen haft et svært og coronapåvirket regnskabsår. Samlet blev det dog til et positivt resultat i et år, hvor store nedgange blev afløst af store opture, siger økonomidirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier