FødevareWatch

Firstfarms' toplinje hjulpet af højere mælkepriser

Andet kvartal bød på et underskud hos det børsnoterede landbrugsselskab Firstfarms. Alligevel fastholder selskabet forventningerne til helåret.

Foto: Firstfarms A/S.

En højere mælkepris har været med til at øge omsætningen hos landbrugskoncernen Firstfarms, som dog alligevel havde et mindre underskud på driften i andet kvartal.

Danmarks eneste børsnoterede landbrugsvirksomhed kom ud af perioden april, maj og juni med et underskud på driften på 58.000 kr. mod et plus på 2,1 mio. kr. i samme periode året før.

Firstfarms driver landbrug i en række lande i Østeuropa og nåede i kvartalet en omsætning på 33,8 mio. kr., hvilket var en fremgang fra 13,4 mio. kr. i samme periode sidste år.

"Mælkeprisen har i første halvår været lidt lavere end forventet, men væsentligt højere end sidste år. Mælkeproduktionen har i første halvår været på det forventede niveau," skriver Firstfarms i sit regnskab.

Selskabet kan desuden fortælle, at høstudbyttet for en række efterårsafgrøder har været lavere end forventet som følge af en tør periode i foråret i særligt Slovakiet.

"Omfanget kan først vurderes, når nedbørsmængden i resten af vækstsæsonen kendes," skriver Firstfarms.

Det negative driftsresultat i andet kvartal har ikke fået betydning for forventningerne til 2017. Firstfarms venter fortsat et driftsoverskud på 18-22 mio. kr.

Dermed skal størstedelen af indtjeningen hentes i sidste halvdel af året, da landbrugskoncernen har haft et driftsoverskud på 7,8 mio. kr. i de første seks måneder af i år.

Firstfarms' salg af 3000 hektar jord rykker nærmere

Firstfarms vender underskud til overskud efter stigende mælkepriser

Firstfarms køber resterende del af ungarnsk svineselskab

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier