FødevareWatch

Firstfarms tæt på aftale med AP Pension

De to partner indgik i april 2016 et "letter of intent" vedrørende en langsigtet strategisk rammeaftale om landbrugsjord og bygninger i Østrumænien.

Foto: Firstfarms A/S.

Firstfarms og AP Pension er tæt på at indgå en endelig aftale, der tilfører Firstfarms 125 mio. kr. til fortsat vækst.

Det fremgår af en melding fra Firstfarms.

De to partner indgik i april 2016 et "letter of intent" vedrørende en langsigtet strategisk rammeaftale om landbrugsjord og bygninger i Østrumænien.

"Det juridiske grundlag for en endelig aftale er ved at være på plads, og der udestår kun enkelte elementer, der er til forhandling, oplyser Firstfarms, der understreger, at processen, specielt omkring den rumænske del af aftalen, har været træg og præget af stor kompleksitet. Derfor kan det endelige tidspunkt for underskrift af rammeaftalen endnu ikke fastsættes," understreger Firstfarms.

Firstfarms tilføres 125 mio. kr. til den fortsatte vækst, når aftalen er endeligt gennemført ,og vil samtidig opnå en avance før skat på cirka 40 mio. kr. ved den endelige overdragelse efter 12-15 måneder fra underskrift af rammeaftalen.

Resultateffekten af aftalen med AP Pension indgår ikke i forventningerne for 2017.

Firstfarms' toplinje hjulpet af højere mælkepriser

Firstfarms vender underskud til overskud efter stigende mælkepriser

Firstfarms køber resterende del af ungarnsk svineselskab

Forsiden lige nu

Her har Arla hentet væksten

I det netop offentliggjorte regnskab fra Arla er det uden for det vesteuropæiske område, at mejerikoncernen er vokset mest markant. Få et overblik over fremgangene her.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier