Professor undres: Kan dansk gastronomi-succes gavne landmændene?

Dansk og nordisk mad oplever stor opmærksom i udlandet i disse år. Professor Niels Heine Kristensen mener, at den succes kan smitte af på det danske landbrug.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

New Nordic, Hygge og bogstavet Ø. Dansk kultur, særligt madkultur, får uhyre meget interesse fra udlandet de senere år. Claus Meyers mange restauranter i New York er med til at skabe ekstra meget opmærksomhed omkring dansk mad.

Udviklingen får professor Niels Heine Kristensen fra Umeå Universitet til at spørge:

"Men kan denne udvikling også blive en løftestang til at udvikle landbrugets produkter og ydelser til samfundet? Sagt på en anden måde - har gastronomien et potentiale til at løfte landbruget – til at skabe et endnu mere bæredygtigt landbrugs- og fødevaresystem?"

Det skriver han i et debatindlæg i Altinget.dk.

Professoren peger på, at der desværre i årtier har været en opdeling af de to områder - landbruget og restauranternes verden - både akademisk og praktisk. Men han peger på, at der er præcedens for, at man i det danske samfund arbejder sammen på tværs af fag, områder og professioner - noget han mener også kan lade sig gøre, når det kommer til landbruget og gastronomien. Han peger på vindmølleindustrien som godt eksempel på et dansk partnerskab på tværs af institutioner, som har hjulpet entreprenører inden for vindmøller.

Mary indvier Meyers nyeste projekt i New York

Claus Meyer: "Drømmen er at åbne flere af de her restauranter"

Meyers NY-restaurant ryger ind på stor avis' liste over årets 10 bedste

L&F: Supermarkederne begrænser de små producenter

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også