Fødevarestyrelsen: Hospitalsleverandører har fået bedre styr på listeria

Ifølge en stikprøvekontrol hos 150 virksomheder er institutionskøkkener og cateringfirmaer blevet langt bedre til at håndtere risikoen for listeria i den mad, de leveres til svækkede ældre og til patienter på landets hospitaler.
Foto: Simon Fals/Polfoto/Arkiv
Foto: Simon Fals/Polfoto/Arkiv

Der er tilsyneladende kommet mere styr på håndteringen af fødevaresikkerheden i de af landets store køkkener, som laver mad til ældre og hospitalspatienter. Det viser en stikprøvekontrol blandt 150 virksomheder, der leverer fødevarer til den udsatte gruppe.

Af en meddelelse fra Fødevarestyrelsen fremgår det, at 9 ud af 10 kontrolbesøg i 2017 ikke har givet anledning til anmærkninger på den del, som har med risikoanalyse og egenkontrol at gøre. Tilbage i 2015 var det kun 7 ud af 10 besøgte virksomheder, der slap for anmærkninger fra Fødevarestyrelsens kontrollanter.

"Udviklingen er gået den rigtige vej. Men der er stadig omkring 10 pct. af køkkenerne, der ikke har styr på håndtering af og kontrol med listeriabakterien," udtaler Inge-Lis Kyllesbæk Andersen, dyrlæge i Fødevarestyrelsen.

Fødevarestyrelsen har siden januar fulgt op med ekstra kontrol og vejledning hos de virksomheder, der fik indskærpet reglerne på området. Alle køkkener har ifølge styrelsen rettet op på de fejl og mangler, som myndighederne har påpeget.

Antallet af listeriatilfælde faldt markant i 2016

Færøsk lakseproducent ramt af listeria

Tænk: Knap hver tredje pakke svinekød er MRSA-inficeret

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også