Der er for øjeblikket stort fokus på, hvordan man kan fremstille bæredygtige alternativer til de proteinholdige bøffer, schnitzler og filletter, som sætter større eller mindre miljøaftryk i naturen.
Blandt dem er der mange plantebaserede løsninger, og senest har danske Naturli Foods, der er ejet af norske Orkla, slået sig på produktionen af plantekød, ligesom også Løgismose Meyers eksperimenterer på den front.
Ifølge hjemmesiden Eater.com er den New York-baserede producent Ocean Hugger Foods på vej med et alternativ, der skal kunne udgøre den del af sushien nigiri, hvor der normalt ligger et stykke tun.
Fra 1. november kan kunderne i detailkæden Whole Foods i New York og Los Angeles købe produktet Ahimi, som er falsk tun lavet på en base af tomat.
Ifølge kok og partner i Ocean Hugger Foods James Corwell vil det aldrig være muligt at efterligne den fedme, som man møder i tunen. Ahimi smager af meget, og selvom den ikke bidrager med helt samme umami-smag som tun, mener han alligevel, at den sammen med øvrige ingredienser i sushi vil kunne give forbrugerne en oplevelse, der vil ligne sushi langt hen ad vejen.
Leonardo DiCaprio går ind i voksende plantefarsselskab
Markedet for sojadrikke stiger
Stjerneinvestorer sætter tænderne i vegetarburger