FødevareWatch

Stjerneinvestorer sætter tænderne i vegetarburger

Et amerikansk vegatarselskab får en håndfuld prominente investorer i ryggen og med det en stor millioninvestering.

Microsoft Bill Gates
Bill gates er blandt de nye investorer i Impossible Food. Foto: Anja Niedringhaus

Investorer som Bill Gates, Li Ka-shing og Facebook-medstifter Dustin Moskovitz deltager alle i en ny investeringsrunde for Impossible Foods, et Silicon Valley-baseret selskab, der producerer plantebaserede alternativer til kød.

Det skriver Financial Times.

I alt får det seks år gamle selskab 75 mio. dollar i ny kapital, der skal bruges til at sætte fart på selskabets udvidelse. Selskabet har nu i alt indsamlet 250 mio. dollar.

Impossible Foods er stiftet af Stanford-professoren Pat Brown, som ville forbedre folks sundhed og reducere køds effekt på miljøet uden at gøre op med forbrugernes lyst til at spise kød. Han opfandt derfor en metode, der anvender soja-leghæmoglobin, til at skabe et produkt, der smager "identisk" med rigtigt kød.

Impossibles patenterede burgerbøf sælges i øjeblikket i 50 restauranter i USA. Selskabets nye fabrik, der åbner om få uger, vil dog øge selskabets salg fra få tusind burgere om måneden til flere millioner. På sigt vil selskabet ifølge sin finansdirektør, David Lee, ikke udelukke at være leverandør til store kæder som for eksempel McDonald's.

"Vi vil gerne være leverandør for ethvert stort selskab, som sælger kødprodukter. Vores mål er at konkurrere med kødprodukter på ethvert marked," siger David Lee til Financial Times.

Nu vil McDonald’s servere morgenmad hele dagen

Bill Gates dropper McDonald’s og Coca-Cola

Silicon Valley vil fremstille fremtidens mad

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier