EU på vej med særstatus til dansk kyllingekød

EU-Kommissionen har fremsat et forslag, der kan give Danmark en lukrativ særstatus, når det kommer til salmonellaforekomsten i kyllingekød.
Foto: Joachim Adrian/Ritzau Scanpix
Foto: Joachim Adrian/Ritzau Scanpix

Dansk kyllingeproduktion og eksport kan imødese en gylden fremtid, hvis et forslag i EU kommer hele vejen hjem.

I et grundnotat skriver Miljø- og Fødevareministeriet ifølge Altinget.dk til Folketingets Europaudvalg, at EU-Kommissionen har fremsat et særligt forslag til en forordning, som skal give Danmark en særstatus, når det kommer til salmonellaforekomsten i kyllingekød.

Forordningen vil medføre at al kyllingekød, som bliver importeret, skal være fri for salmonella, og der skal foreligge et handelsdokument, hvoraf det dokumenteres. Ikke overraskende vækker forslaget begejstring i den danske kyllingesektor, som ifølge ministeriet kan se frem til mere lige konkurrencevilkår på det danske marked.

"Ligeledes vurderes dansk salmonella-særstatus at kunne benyttes i forbindelse med markedsføringen af danske slagtekyllinger på udenlandske markeder," skriver Miljø- og Fødevareministeriet derudover også.

Dava Foods er klar til at stjæle rampelyset på proteinmarkedet

Stor rugerikoncern spaltet op - dansk del præsenterer flere rekorder

Dansk direktør forlader HKScan

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også