FødevareWatch

Norsk investeringsselskab køber majoriteten af Geia Food

Den nordjyske fødevarevirksomhed Geia Food, der leverer produkter til en lang række danske detailkæder, kommer på norske hænder. Det skal sætte yderligere fart i ekspansionen, siger direktøren.

Claus Ravnsbo, adm. direktør i Geia Food, vil sætte yderligere fart i ekspansionen efter norsk investeringsselskabs opkøb i selskabet.

Det norske investeringsselskab Credo Partners overtager 1. december 55 pct. af aktiekapitalen i den danske virksomhed Geia Food, der udvikler og leverer fødevarekoncepter til hele Skandinavien. Prisen er ukendt.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

I samme ombæring udvider den daglige ledelse, anført af adm. direktør Claus Ravnsbo, medejerskabet i virksomheden. Forud for aftalen havde Claus Ravnsbo ifølge cvr-registret en ejerandel mellem 5 og 10 pct. Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvor stor hans ejerandel bliver fremover.

"Kombinationen af en stærk kapitalpartner og et management buy-in giver Geia Food en helt unik chance for yderligere at sætte fart i ekspansionen i Skandinavien. Vi kan både vokse organisk og via opkøb, og dermed kan vi i endnu højere grad opfylde vores ambition om at være den foretrukne samarbejdspartner for detailhandelen, når det drejer sig om at finde de bedste fødevarer til kunderne," siger adm. direktør Claus Ravnsbo, i pressemeddelelsen.

Claus Ravnso oplyser til FødevareWatch, at de tre holding-selskaber, der forud for salget havde en samlet ejerandel på 90-95 pct., nedbringer deres ejerandel til samlet 30 pct. og fremover bliver passive investorer.

"De kommer ikke til at spille en aktiv rolle i virksomheden fremadrettet," siger han.

Credo: Stort potentiale

Credo Partners blev stiftet i 2003 og investerer i mindre og mellemstore virksomheder for derefter at arbejde tæt sammen med ledelse og øvrige ejere om at udvikle sine investeringer. Credo Partners har i forvejen investeringer i både fødevaresektoren med Globus Wine og fiskevirksomheden Optimar.

"Vi ser Geia Food som en særdeles attraktiv platform for yderligere vækst i de nordiske lande. Virksomheden har vist stærkt lederskab og evnen til at skabe innovation indenfor en række fødevarekategorier og har potentiale til at opnå en førerposition i sin branche," siger Gudmund Killi, managing partner i Credo Partners.

Formelt skal den nye ejerstruktur godkendes af de danske konkurrencemyndigheder, inden den efter planen kan træde i kraft 1. december 2017.

Geia Food, der har sine danske kontorer i Aalborg og Skælskør, blev skabt i 2014 som en fusion mellem firmaerne A-Frost og Mortensen Food. Selskabet beskæftiger i dag 63 medarbejdere og har kontorer i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

I 2016 gik Geia Foods' omsætning en smule tilbage og landede på 1,08 mia. kr. mod 1,09 mia. kr. året forinden, mens årets resultat gik frem med 5 mio. k.r og landede på 32,3 mio. kr.

Geia Food henter rutineret kvalitetschef og præsenterer nøgletal

Geia Food glæder sig over stærkt regnskab

Geia Food er nu blandt Danmarks største

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier