FødevareWatch

NNF kritiserer Ticans fabrikslukning

Fødevareforbundet NNF er stærkt utilfreds med, at den tyskejede slagterikoncern Tican lukker produktionen i Ansager og flytter produktionen til udlandet. "En tåbelig måde at kvittere for al den støtte, vi har givet erhvervslivet," lyder det.

Foto: Fødevareforbundet NNF

Tirsdag kom det frem, at slagterikoncernen Tican den 1. januar 2018 lukker sin produktion af forædlede kødprodukter under Tican Fresh Meat A/S på virksomheden i Ansager. I stedet flytter virksomheden arbejdspladserne til udlandet.

Den beslutning er Fødevareforbundet NNF ikke overraskende utilfreds med.

"Mig bekendt har de ikke den type forædling på hverken deres slagteri i Thisted eller i Brørup, så det må jo desværre betyde, at de sender produktionen ud af landet. Og det er godt nok en tåbelig måde at kvittere for al den støtte, vi har givet erhvervslivet," siger næstformand i NNF, Jim Jensen, til forbundets hjemmeside og uddyber:

"Den ene hjælpepakke efter den anden har lettet de økonomiske byrder ved at drive fødevarevirksomhed i Danmark. De har fået lettet en række afgifter, og både politikere, interesseorganisationer og Fødevareforbundet NNF har lagt sig i selen for at imødekomme erhvervslivets krav. Og så takker de ved at lukke produktionen og rykke den til udlandet. Det gør det godt nok svært at bevare gejsten," udtaler Jim Jensen.

NNF har tidligere kritiseret landmændene på den ene side at kræve økonomiske og miljømæssige lettelser og på den anden side sende et konstant stigende antal grise ud af landet.

Tican lukker jysk produktion

Danish Crown: Flere grise skal vokse sig tykke i Danmark fremover

Tican lukker fabrik med 160 ansatte

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier