FødevareWatch

Dansk øko-direktør på talerstolen i det britiske parlament

Paul Holmbeck, direktør i Økologisk Landsforening, skal i dag tale for det britiske parlament, som gerne vil høre mere om, hvordan Danmark har sikret sig en position som økologisk foregangsland.

Britiske politikere ønsker inspiration til økologipolitik efter Brexit, og derfor er Paul Holmbeck, direktør i Økologisk Landsforening i dag at finde på talerstolen i det britiske parlament.

"Salget af øko-varer vokser, og i Danmark fylder økologi mere i det samlede fødevaresalg end nogen andre steder i verden. De britiske politikere ønsker at bruge økologi aktivt i beskyttelse af drikkevand samt udvikling af jobs og grøn vækst i landdistrikterne ligesom i Danmark," udtaler direktøren i en meddelelse fra landsforeningen.

Fra talerstolen skal han blandt andet give et indblik i, hvordan markedet drives frem i Danmark, og hvordan dansk økologipolitik har understøttet markedsudvikling og innovation.

Handler om mennesker

Ifølge meddelelsen har mere end 28 forskellige lande over de seneste fire år været i dialog med Økologisk Landsforening om Danmarks erfaringer med at udvikle økologi både i markedet og i politik.

I sin tale vil Paul Holmbeck bl.a. give et indblik i, hvordan foreningen og dansk økologipolitik har fokuserer på motivation til at handle.

"Grøn omstilling handler om mennesker. Og noget af det, vi har succes med, er at motivere alle til at være med - landmænd, forbrugere, virksomheder, professionelle køkkener og supermarkedsaktører. Motivation, samarbejde og en offensive økologipolitik er den danske model. Og det virker," udtaler Paul Holmbeck.

Økologisk Landsforenings medlemmer blandt andet af over 200 fødevarevirksomheder, som repræsenterer over 90 pct. af den økologiske produktion i Danmark.

Paul Holmbeck har været lobbyist for den økologiske sektor siden 1995.

Ny kampagne sætter fokus på økologi i offentlige køkkener

Økologisk Landsforening får tidligere Lego-chef som direktør

Ministeren har fået årskarakterer – læs hans karakterbog her

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier