FødevareWatch

Ny kampagne sætter fokus på økologi i offentlige køkkener

Inden længe går lokale politikere for alvor i gang med at føre valgkamp. En ny kampagne forsøger at præge de opstillede til at have fokus på økologi i offentlige køkkener.

Foto: Peter Hove Olesen

Det forestående kommunalvalg afvikles i november, og i den forbindelse forsøger Økologisk Landsforening nu at sætte økologi på dagsorden for de lokale politkere. Det sker i samarbejde med Kost & Ernæringsforbundet.

De to parter har lanceret en hjemmeside, ØkoValg2017, der for kandidater og organisationernes medlemmer fungerer som værktøjskasse med fakta, eksempler fra andre kommuner og grydeklare politiske forslag til kandidaterne.

Det skriver Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse.

"Vi vil gøre kandidaterne klogere på, hvad økologi kan gøre for deres kommuner og regioner. Overalt i Danmark er der lokal- og regionspolitikere - på tværs af politiske farver - der skaber mere økologi i de offentlige køkkener og bruger økologi helt pragmatisk som redskab til beskyttelse af den lokale natur og borgernes drikkevandsressourcer fra sprøjtegift," siger Paul Holmbeck, direktør i Økologisk Landsforening.

2000 økologiske spisemærke uddelt - 4000 mangler

Minister vil kigge milliardudbud efter i sømmene

Minister: Dansk økologi skal ud i verden

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier