FødevareWatch

Økologisk Landsforening får tidligere Lego-chef som direktør

Fra 1. september skal Helle Borup Friberg, der tidligere har været direktør i Lego-koncernen, være adm. direktør i Økologisk Landsforening.

Efter nogle måneder i limbo har økologerne i Økologisk Landsforening fået sat ansigt på den nye adm. direktør, som starter i det nye job 1. september.

Af en meddelelse fra landsforeningen fremgår det, at det bliver den tidligere Lego-direktør Helle Borup Friberg, som tiltræder stillingen.

"Vi har fundet en ny leder, der sammen med et stærkt lederhold kan geare organisationen til at tage økologi til et nyt niveau - både i samfundet, i markedet og som medlemsorganisation. Vores medlemmer driver økologi frem, og vi vil støtte dem i deres arbejde med at skabe mere og bedre økologi," udtaler Per Kølster, formand i Økologisk Landsforening.

46-årige Helle Borup Friberg har haft flere chefstillinger i legetøjsgiganten fra Billund. Hun har blandt andet stået i spidsen for Legos New Business Group samt haft ansvaret for driften og den digitale hos Lego Education, som udvikler fysiske og digitale læringsløsninger til børn. Derudover har den økologi-direktør ifølge meddelelsen tolv års erfaring med ledelse, produktudvikling og salg i Norden, USA, Tyskland, England og Asien.

"Helle har erfaring med forretningsudvikling og stærkt innovationssamarbejde både med samfundet, brugerne og i hele produktionskæden, noget som vores forening har unikke muligheder for at udnytte, fordi vores medlemsgrupper og kompetencer dækker fra jord til bord. Mange løsninger for økologi og bæredygtighed – såvel miljømæssigt som økonomisk - findes netop i dette samspil," tilføjer formand Per Kølster om baggrunden for valget af den nye direktør.

Udover Helle Borup Friberg vil foreningens direktion i fremtiden udgøres af nuværende direktør Paul Holmbeck og sekretariatschef Torben Lauridsen.

Noma-direktør skal være formand for nyt gastronomiteam

Økologisk Landsforening møblerer om i toppen

Øko-risenes danske frontløber klar med knækkede risprodukter

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier