FødevareWatch

Kina forbyder import af blød ost

Franske oste som brie, camembert og roquefort samt andre oste må ikke længere importeres ind i Kina, fortæller flere virksomheder i branchen. Samme oste må gerne sælges i landet, så længe de er produceret der.

Foto: POLFOTO/ARKIV

Det er ikke længere tilladt at importere såkaldt blød ost til Kina.

Det skriver CNN Money, som har været i kontakt med flere virksomheder i branchen.

Det betyder bl.a., at oste som brie, camembert, roquefort samt blåskimmel ikke længere må komme inden for landets grænser.

"Det hele kinesiske marked for bløde oste er nu lukket," sagde William Fingleton, som er talsmand for Delegation of the European Union to China.

Forbuddet påvirker produkter, der indeholder bakterier, som netop findes i brie og camembert, såvel som bakterier, der anvendes til fremstilling af blå ost.

"Det betyder faktisk, at Kina forbyder kendte og traditionelle europæiske oste, der er blevet importeret og konsumeret sikkert i Kina i årtier. Der er ingen god grund til forbuddet, fordi Kina anser den samme ost sikker, hvis den produceres i Kina," fortæller William Fingleton videre til CNN Money.

Den adm. direktør for det Shanghai-baserede osteselskab Cheese Republic, Vincent Marion, siger, at hans forretning kun kan sælge hårde oste som cheddar, comté og manchego for tiden pga. forbuddet.

Eksporten af dansk ost i massiv fremgang

Kina ophæver forbud mod brasiliansk kød og fjerkræ

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier