Kina hæver 13 år langt forbud mod amerikansk kød

Den kinesiske regering har løftet et langvarigt importforbud mod USA. Kød på over 30 måneder vil dog fortsat ikke blive lukket ind.
Foto: Ng Han Guan/AP/POLFOTO/arkiv
Foto: Ng Han Guan/AP/POLFOTO/arkiv

Et forbud vedtaget i 2003 har de sidste 13 år forbudt kinesere at importere kød fra USA, men nu er forbuet blevet løftet.

Det skriver globalmeatnews.com.

Det vækker stor glæde hos amerikanerne, der dog fortsat ikke kan sælge kød, som er ældre end 30 måneder til det store land i øst.

"Selvom det er et vigtigt første skridt i retning af at genoptage kødeksport til Kina, så forstår US Meat Export Federation (USMEF) godt, at Kina stadig skal forhandle med de officielle amerikanske landbrugsmyndigheder for at få betingelserne endeligt fastlagt i forhold til, hvordan USA igen kan komme ind på det kinesiske marked," siger præsident og direktør for US Meat Export Federation (USMEF), Philip Seng, til branchemediet.

Kina indgår vital kødaftale med Argentina

OL-hype får kinesere til at fuske med bøfferne

Svinekødseksport til Kina oplever stor fremgang

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også