FødevareWatch

Eksporten af dansk ost i massiv fremgang

I 2016 gik den danske osteeksport frem på næsten alle markeder. Den sydkoreanske import af danske oste er på et år steget med 146 pct., mens Rusland er gået helt i stå på grund af landets embargo mod EU.

Der er godt nyt til danske producenter og eksportører af oste.

Det fremgår af Mejeristatistik 2016, der udkom tidligere på sommeren fra Landbrug & Fødevarer.

Af statistikken fremgår det blandt andet, at Danmark sidste eksporterede mere ost til Frankrig, end vi importerede fra det kendte osteland. Generelt oplevede den danske osteeksport fremgang på næsten alle markeder.

I løbet af de seneste fire år er den danske osteeksport steget med 36 pct. til 369,6 millioner kilo i 2016 fra 272,7 millioner kilo i 2015.

Det kniber dog gevaldigt med eksporten til Rusland, som for to år siden var det land uden for EU, som de danske mejerier eksporterede mest til. I 2016 blev der ikke eksporteret danske oste overhovedet til Rusland på grund af den russiske embargo mod EU.

I 2014 nåede mejerierne at eksportere godt 14 millioner kilo ost til landet, inden embargoen trådte i kraft, oplyser chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer Niels Ole Nielsen.

"Samtidig er der sket en væsentlig stigning i osteproduktionen herhjemme, men det er altså lykkedes mejerierne at få afsat de mange millioner kilo ekstra ost på andre markeder," siger chefkonsulenten i en pressemeddelelse.

Den sydkoreanske import af danske oste er steget med 146 pct. fra 2015 til 2016, men eksporten af danske oste til Kina i samme periode er steget med 23 pct.

EU er dog fortsat langt den største aftager af ost fra Danmark, hvor Tyskland som det største aftagerland i 2016 øgede sin import med 13 pct. til 101,2 millioner kilo.

Arla lukker ostemejeri i Odense 

Arla vil fordoble sin australske forretning 

Mejeripriserne sætter rekord i danske butikker 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier