Dansk sneglefarm vil sælge kaviar til 15.000 kr per kilo

Iværksætter fra Roskilde vil sælge snegle til gourmetrestauranter. Efter halvandet år har virksomheden Danske Frilandssnegle 200.000 snegle kravlende.

Danskerne er endnu først ved at vænne sig til tanken om, at fremtidens proteiner kan hentes gennem indtaget af insekter, og i Roskilde har en anden utraditionel dansk spise sat kursen mod tallerknerne.

Ifølge TV2 Lorry har Ditte Ankjærgaard og husbonden som stå bag Danske Frilandssnegle i Roskilde efter halvandet års arbejde oparbejdet en sneglebestand på omkring 200.000 snegle.

Udover produktionen af spisesnegle indsamler Ditte Ankjærgaard snegleæg, der anses som værende en delikatesse i blandt andet Sydeuropa. Ifølge sneglefarmermen har sneglekaviar en kilopris på cirka 15.000 kr.

"Vi håber, der bliver taget godt imod produktet. Vi stiler jo i første omgang efter gourmetrestauranterne, men vi vil også gerne på sigt have det ud til forbrugerne i delikatesseforretningerne," siger Ditte Ankjærgaard til TV2 Lorry.

Lemvig-fiskeri vil lave millioner på uudnyttet Vesterhavs-snegl

Bornholmske fiskere får køkkenstøtte

Økologien blomstrer blandt kantiner og restauranter

Kosmiske korn og grøntsager fylder mere på butikshylderne

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også