Økologien blomstrer blandt kantiner og restauranter

Antallet af økologiske fødevarer i landets kantiner, hoteller, restauranter og storkøkkener stiger til det højeste niveau nogensinde, viser opgørelse.
Foto: PR
Foto: PR

Der bliver lavet økologiske retter i et hidtil uset omfang i de danske storkøkkener, kantiner, hoteller og restauranter, viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

Økologiske madvarer udgjorde 9,2 pct. af det samlede salg af madvarer til foodservice i 2016, viser tallene. Det svarer til en stigning op 21 pct. i forhold til året før, og ifølge Landbrug & Fødevarer vil den udvikling fortsætte.

"Vi forventer, at salget af økologi til foodservicesektoren fortsat vil stige markant i år. Et realistisk skøn er at der i 2017 vil blive solgt økologi for op mod 2,5 mia. kr. til foodservicesektoren," lyder det fra chefkonsulent hos Landbrug & Fødevarer Andreas Buchhave Jensen i en pressemedelelse.

Han har gransket tallene gennem og fremhæver, at den økologiske stigning i særdeleshed er sket inden for hoteller og restauranter.

"Hoteller og restauranter er det klart største segment inden for professionelle køkkener og det har været lidt bagefter de andre grupper, så at de begynder at rykke på sig, det tegner meget lyst for en fortsat positiv udvikling," siger Andreas Buchhave Jensen videre.

Spar strømliner butikskonceptet i stor udvidelsesproces

Indisk minister jagter danske virksomheder med lyst til at gå ind nye milliardmarkeder

Ny Aldi-chef: "Jeg er utålmodig og vil ud over stepperne"

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også