FødevareWatch

Efter 25 år i kulden - Trump lander historisk kødaftale med Argentina

Ikke siden 1992 har amerikanske svinekødsproducenter haft mulighed for at afsætte deres varer i Argentina. Det laver en netop indgået aftale om på.

Vicepræsident Mike Pence har tidligere i denne uge indgået en aftale med den argentinske præsident, som sikrer, at amerikanske svineproducenter igen kan sende kød sydpå. | Foto: John Locher/AP/Polfoto

For første gang siden 1992 bliver det i år muligt for argentinske forbrugere at sætte tænderne i svinekødsprodukter, som kommer fra USA.

De to lande har ifølge en meddelelse fra Det Hvide Hus indgået en historisk aftale.

USA's vicepræsident Mike Pence siger en kommentar til den aftale, som blev indgået i forbindelse med et møde mellem Trumps førsteafløser og Argentinas præsident Mauricio Macri 15. august:

"Efter 25 års drøftelser vil amerikanske svinekødsproducenter snart kunne eksportere deres fine produkter til Argentina. Det her er endnu et eksempel på at præsident Trumps engagement og hele hans administration vil nedbryde internationale handelshindringer og sørge for at fri og fair handel er en win-win-situation for amerikanske arbejdere, landmænd og vores handelspartnere."

Aftalen indeholder alle typer for svinekød, og det årlige eksportpotentiale er ifølge amerikanere på omkring 10 mio. dollar.

Oprindeligt stoppede argentinerne importen af amerikansk svinekød, fordi der var frygt for en række sygdomme ville komme med kødet til det sydamerikanske land.

Brasilianske JBS sælger irsk datterselskab

EU og Brasilien i fælles front for bedre landbrugsforhold

PepsiCo lukker fabrik i Argentina – og skærer ned

Mere fra FødevareWatch

Fazer relancerer ikonisk slikkepind

Et lille år efter at den finske slikproducent Fazer trak stikket på sin kendte Dumle-slikkepind på grund af produktionsudfordringer, har den igen kurs mod hylderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier