FødevareWatch

PepsiCo lukker fabrik i Argentina – og skærer ned

Den amerikanske fødevarekoncerns argentinske gren lukker fabrik i hovedstaden Buenos Aires for i stedet at rykke sydpå. I den forbindelse nedlægges 691 stillinger.

Foto: Toby Talbot/AP/POLFOTO/arkiv

Stigende omkostninger er årsagen til, at PepsiCo i Argentina lukker sin fabrik i Buenos Aires. I stedet skal produktionen flyttes til byen Mar del Plata omkring fem timers kørsel syd for landets hovedstad.

Det oplyser den amerikanske fødevarekoncern i det sydamerikanske land.

Det skriver branchemediet Beverage Daily.

PepsiCo-fabrikken i Buenos Aires producerer sodavand, madvarer og snacks, og i forbindelse med lukningen af fabrikken bliver 691 stillinger nedlagt. 155 ansatte vil blive tilbudt job på fabrikken i Mar del Plata eller andre steder.

"Formålet med disse planer er at sikre vækst og bæredygtig udvikling af PepsiCo i Argentina på lang sigt," fremgår det af en udtalelse fra PepsiCo, skriver Beverage Daily.

PepsiCo har været i Argentina i 58 år.

Pepsi åbner ny fabrik i Vietnam

Pepsico i britisk frasalg

Pepsico leverer lidt større overskud end ventet

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier