FødevareWatch

EU og Brasilien i fælles front for bedre landbrugsforhold

Et samarbejde mellem EU og Brasilien støtter landbrugsproduktion og skal samtidig styrke fødevaresikkerhed. Flere lande støtter allerede et WTO-forslag fra EU og Brasilien.

To af verdens største regioner for landbrugsproducenter – EU og Brasilien – danner nu fælles front for at støtte landbrugsproduktion og en bedre fødevaresikkerhed.

Således oplyser globalmeatnews.com, at de to parter mandag fremlagde et fælles forslag til verdenshandelsorganisationen WTO.

EU og Brasilien ønsker at begrænse markedsforvridning og at sikre lige vilkår for landmænd, og samtidig overvejer EU og Brasilien særlige vilkår for udviklingslande.

Globalmeatnews.com skriver videre, at Colombia, Peru og Uruguay allerede støtter forslaget fra EU og Brasilien og er derfor blevet medforslagsstillere på forslaget, der kommer forud for den 11. ministerkonference i WTO, der finder sted i Buenos Aires i Argentina til december.

"Vores forslag er både ambitiøst og realistisk. Forhåbentligt kan vi ende med vellykkede forhandlinger i Buenos Aires om dette vigtige emne," siger den svenske EU-kommissær for handel, Cecilia Malmström, ifølge mediet.

Høje jordpriser og dyre gårde får landmænd til at leje

Forsker: Tiden er løbet fra landbrugets selveje

EU-økologiforhandlinger mødt af nyt tilbageslag

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier