FødevareWatch

Regeringen snart klar til varslet oprydning i fødevareafgifter

Om et par uger løfter Skatteministeriet sløret for den rapport, der har været to år under vejs, og som skal lægge grunden for regeringens oprydning i afgifterne på blandt andet fødevareområdet.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V)

Skatteministeriet er inden for få uger klar med sin længe ventede afgiftsanalyse, der skal lægge grunden for en forsimpling af afgifterne på blandt andet fødevareområdet.

Det skriver TV2.

Det er to år siden, regeringen nedsatte det såkaldte saneringsudvalg bestående af de store brancheorganisationer, og forventningen er, at udvalgets analyse er klar inden efterårets finanslovsforhandlinger.

"Den endelige rapport er først klar om et par uger. Når vi har den, kan vi tage politisk stilling til, hvilke afgifter der skal væk. Jeg ser gerne mere sund fornuft i afgiftssystemet, men vi skal også lige finde pengene," siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) til TV2.

Ifølge en foreløbige afgiftsanalyse, som TV2 har set, ser Skatteministeriet på en lang række afgifter som dobbeltbeskatning på alkoholsodavand, afgift på engangslightere og afgift på emballager, der allerede er omfattet af pantordningen.

Forsiden lige nu

Specialspiritus møver sig ind hos stort vinselskab

Efterspørgslen på specialspiritus og spiritus af høj kvalitet stiger og stiger, fortæller direktør hos vingrossisten H.J. Hansen Vin. Hun ser både en nuværende og fremtidig vækstlomme i at tilbyde de rigtige spiritusmærker.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier