FødevareWatch

EU-sag kan blokere for nøddeafgiftens exit

Komplicerede regler om afgifter på nødder skal skrottes, hvis det står til regeringens saneringsudvalg. Ifølge Skatteministeriet står en verserende EU-sag dog i vejen.

Foto: Colourbox

Afgift på nødder bidrager årligt med 187 mio. kr. til statskassen, men afgiften er yderst udskældt blandt berørte virksomheder. I marts 2016 klagede Dansk Erhverv over nøddeafgiften til EU-Kommissionen, der åbnede en såkaldt pilotsag, som vil afgøre, om afgifterne er lovlige.

Men EU-afgørelsen er ikke lige på trapperne, og det spænder ben for en afskaffelse af nøddeafgiften, som Skatteministeriet ellers i en endnu ikke offentliggjort analyse fra Saneringsudvalget peger på.

Det skriver Børsen.

"Skatteministeriet vil foretage en endelig analyse af sanerings forslagene til råstof- (nøddeafgifterne, red.) og dækningsafgiften, når EU-Kommissionen har truffet en afgørelse i pilotsagen. Det er ikke muligt at fastsætte en tidshorisont herfor, da der ikke eksisterer formelle frister i forhold til en afgørelse af disse sager," står der i analysen.

Både Dansk Erhvervs skattepolitiske chef, Jacob Ravn, og cheføkonom Mads Lundby Hansen fra tænketanken Cepos afviser den konklusion.

Trods høje afgifter: Candyking tror fortsat på nøddesats

Erhvervslivet klager til EU over nøddeafgift

DI Fødevarer øjner ny vækst på fødevareområdet

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier