FødevareWatch

Regeringsudvalg vil stoppe finte med isguf

Et udvalg nedsat af regeringen arbejder på at fjerne afgifter, men nu har samme udvalg foreslået en ny afgift. Det møder politisk modstand.

Foto: Stine Bidstrup

Regeringens saneringsudvalg arbejder på at nedbringe antallet af overflødige afgifter, som bl.a. er til gene for fødevarebranchen. Men arbejdet medfører også, at nye afgifter bliver foreslået.

Det skriver Børsen.

Saneringsudvalg har således foreslået en afgift, der skal aflive en guffinte, som tilsyneladende bruges af ishandlere i stor stil rundt om i landet. For mens der skal betales afgift af færdigblandet guf eller gufmiks, er gufpulver modsat afgiftsfri.

Den fremgangsmåde vil saneringsudvalget altså til livs, og derfor har den indstillet til en afgift på gufpulver. Det fremgår af en rapport fra Skatteministeriet.

"Tanken var jo, at vi skulle sanere de eksisterende afgifter og ikke finde på nye," siger Louise Schack Elholm, skatteordfører i Venstre, til Børsen. De to andre regeringspartier, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti, afviser også at indføre en ekstra afgift på guf.

EU-sag kan blokere for nøddeafgiftens exit

A.C. Perch: Potentielt farvel til afgift giver billigere te til kunderne

Kaffe- og teafgifter for knap 300 mio. kr. kan afskaffes

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier