FødevareWatch

40 æg fra jysk bager rummer gift fra europæisk skandale

Giftstoffet fipronil er fundet i 40 æg hos en dansk bager, bekræfter Fødevarestyrelsen.

Foto: Colourbox

40 kogte, pillede æg, der onsdag blev fundet hos en jysk bager, er forurenet med et giftigt insektmiddel kaldet fipronil.

Det bekræfter Fødevarestyrelsen over for TV2 News.

De giftforurenede æg er dermed en del af en større europæisk fødevareskandale, hvor millioner af æg er blevet trukket tilbage fra butikshylder i blandt andet Holland, Tyskland, Belgien og Sverige.

"Vi kan bekræfte, at det er æg, der stammer fra en af de besætninger i Holland, der er blevet forurenet med det her insektbekæmpelsesmiddel."

"Det er på grund af et firma i Holland, der har svindlet med sprøjtemidler," siger Nikolas Hove, beredskabschef i Fødevarestyrelsen, til TV2 News.

Giftstoffet fipronil bruges mod lus, lopper og mider. Men EU-regler forbyder brug af det direkte på dyr, der skal ende på middagsbordet, fordi det kan være skadeligt for mennesker.

Tidligere har styrelsen beroliget de danske forbrugere med, at de fortsat kan købe æg i butikkerne.

Og det ændrer fundet hos den jyske bager ikke på.

"Vi har sagt, at de æg, man kan købe i butikkerne som normal forbruger, er primært fra Danmark. Og dem er der ikke nogen fare ved. Det er den samme situation, vi har i dag," siger Nikolas Hove til tv-stationen.

Men Fødevarestyrelsen kan ikke udelukke tilfælde som onsdagens fund.

"De æg, der er kommet ind her, er et æggeprodukt - der er gjort noget ved dem, og der kan vi ikke udelukke, der kommer tilsvarende sager senere i det her forløb," siger beredskabschefen.

Han understreger, at styrelsen står klar, hvis der kommer flere forgiftede æg til landet.

Æggeskandalen rykker til Danmark

Fødevarestyrelsen: Danskere kan roligt købe æg trods giftskandale

Æggeskandale kan føre til aflivning af millioner af høns

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier