FødevareWatch

Æggeskandalen rykker til Danmark

Der er fundet 40 kogte, pillede æg hos en bager, som kan være forurenet med det giftige insektmiddel fipronil, oplyser Fødevarestylsen.

Foto: Jakob Carlsen/Ritzau Scanpix

Millioner af æg er blevet trukket tilbage fra butikshylder i både Holland, Tyskland, Belgien, Schweiz og Sverige, fordi de har været forurenet med det giftige insektmiddel fipronil.

Hidtil er Danmark gået fri, men onsdag oplyser Fødevarestyrelsen til DR, at der er fundet 40 kogte, pillede æg hos en bager i Jylland, som muligvis er forurenet med fipronil.

Det skriver DR, som har været i kontakt med Fødevarestyrelsen.

"Fødevarestyrelsen har tirsdag aften fået en melding om, at et lillebitte parti kogte, pillede æg er leveret til en dansk virksomhed."

"Her til morgen har Fødevarestyrelsen været på tilsyn hos virksomheden, som blandt andet laver sandwich. Der har vi sikret os, at de æg, der er leveret, er blevet blokeret og vil blive returneret til den leverandør, der har leveret dem," siger Nikolas Hove, beredskabschef i Fødevarestyrelsen, til DR.

Meldingen falder to dage efter, at Fødevarestyrelsen sendte en pressemeddelelse ud, hvori der stod at danskerne roligt kunne købe æg i de danske butikker, fordi de danske butikker hovedsageligt sælger danske æg.

Om bageren har fået sine æg fra udlandet eller Danmark, skriver DR ikke noget om.

Insektmidlet fipronil kan være skadeligt for mennesker. Det bruges til at bekæmpe f.eks. lus og mider hos kæledyr, men er ikke godkendt af EU til at blive anvendt til behandling af fjerkræbesætninger. Det skyldes, at fipronil ophober sig i æggene, som spises af mennesker.

Fødevarestyrelsen: Danskere kan roligt købe æg trods giftskandale

Æggeskandale kan føre til aflivning af millioner af høns

Europæisk æggeskandale rykker til Sverige

Mere fra FødevareWatch

Gynger og karruseller på Chr Hansens fødevaremarkeder

Mens kvartalstallene i stor stil ligger indenfor skiven, er der store forskelle at finde på ingredienskoncernens markeder på fødevareområdet. Nordamerika kører for fuld damp, mens Kina er bremset mere op på yoghurtfronten som følge af pandemien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier