FødevareWatch

EU advarer om hepatitissmitte fra svinekød

Mange europæiske tilfælde af hepatitis E stammer fra svinekød, fastslår Det Europæiske Center for Forebyggelse af og Kontrol med Sygdomme.

Foto: Martin Bubandt POLFOTO/ARKIV

I en ny rapport fra Det Europæiske Center for Forebyggelse af og Kontrol med Sygdomme (ECDC), hvor forskere har kigget på, hvordan antallet af hepatitis E-tilfælde i årene 2005-2015 er tidoblet i Europa, spiller svinekød en stor rolle.

Det skriver DR.dk.

Ifølge rapporten stammer smitten overvejende fra svinekødsprodukter som eksempelvis pølser og lever, da grise i mange tilfælde er bærere af hepatitis E.

"Tidligere troede man, at hovedkilden til infektion var at drikke forurenet vand under rejser uden for EU. Men nu ved vi, at den vigtigste kilde til overførsel af sygdommen i Europa er mad," udtaler Rosina Girones, leder af EFSA’s arbejdsgruppe om hepatitis E, ifølge en pressemeddelelse.

En del af årsagen til det stigende antal tilfælde skyldes bedre testmuligheder og øget bevidsthed om hepatitis E, og EFSA anbefaler, at man i de europæiske lande bliver bedre til fortælle, at smitterisikoen kan nedbringes betragteligt, hvis man gennemsteger sit svinekød.

Ministerium: Zink-forbud vil øge antibiotikaforbruget i dansk svineproduktion

Det europæiske kødmarked venter på grillsæsonen

Alternativer til animalske fødevarer venter rundt om hjørnet

Dansk burgerbar væltet omkuld af amerikansk hæder

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier