FødevareWatch

Det europæiske kødmarked venter på grillsæsonen

På det europæiske marked for ferskt svinekød bliver der ifølge Danish Crown pustet lidt ud efter en vinter og et forår med store prisstigninger. Nu venter grillsæsonen og den ketchupeffekt som opstår, når vejret bliver godt, og alle vil stege kød over kul.

Foto: Scott Applewhite/AP Photo/Polfoto

Det er ikke alene flertallet af danskerne, der venter på, at foråret for alvor får fat i termometrene og svinger os fri af meldinger om slud og frostkolde morgenfingre.

I Danish Crown puster man ifølge en status på den europæiske markedssituation efter en vinter og et forår med hidsige prisstigninger på markedet for ferskt kød, for inden længe står den på grillsæson og dermed ny og krævende efterspørgsel.

Forårstegn i Danmark luner i koldt HKScan-kvartal 

"Vi står i en situation lige nu, der minder lidt om historien om ketchupflasken. Supermarkederne og alle vi, der leverer til dem, er klar til at imødekomme den første efterspørgsel på produkter til en aften med grill på terrassen, men spørgsmålet er, hvornår den kommer," udtaler Søren Tinggaard, underdirektør i Danish Crowns Eksportafdeling.

3-Stjernet-ejers danske bundlinje skrumper med 10 mio

Han tilføjer om forventningerne til udviklingen i de europæiske forårsmarkeder

Hent FødevareWatch-appen til din iPhone HER og til Android HER.

"Udviklingen i priserne frem til sommerferien vil i høj grad være bestemt af temperaturerne i Mellem- og Sydeuropa. Lige nu er der relativt koldt for årstiden, og derfor er indkøberne bredt set lidt tilbageholdende."

Mens afsætningen inden for de europæiske grænser altså stadig foregår i et tempo, der passer til temperaturerne er der god gænge i afsætningen til markeder som Kina og Japan.

Danish Crown mærker stor interesse fra kinesisk detailhandel

Japansk opblomstring i Danish Crown

Danish Crown mangler grise: Må afvise gigantordrer fra verdens største kunder

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier